Jeg er usikker på om det beste med denne kaken er at den er utrolig god, eller at den er veldig enkel og rask å lage. Ingen baking, få ingredienser, og så god på smak at du garantert blir spurt om oppskriften. Dessuten ser den lekker ut med liten innsats! Du velger selv om du vil bruke oppskriften nedenfor til en stor eller to små ostekaker. Jeg valgte å lage to små denne omgangen.
Ingredienser for en stor eller to små kaker:
- En rund kakeform, eventuelt to små
Til bunnen:
- 200g biscoff-kjeks (disse kan kjøpes på normal)
- 80g smeltet vegansk margarin eller smør (jeg brukte prima lavpris steke og bake, som man får kjøpt på Rema1000)
Til fyllet:
- 700g vegansk kremost (jeg brukte oatly naturell)
- 100g biscoff-spread (det selges på spar og meny butikker)
- 50g melis
Til toppen
- 300g biscoff-spread
- 200g biscoff-kjeks
- Eventuelt litt biscoff-saus (denne må kjøpes på nett)
Fremgangsmåte:
- Begynn først med ingrediensene til bunnen. Smelt smøret i en kjele. Knus biscoff-kjeksene ved å bruke en brødpose og en kjevle. Når du har smuldret kjeksene, bland det med smøret og hell det over i kakeform(ene), som du setter på et kakefat. Husk å ta av bunnen til kakeform(ene). Trykk ned bunnen med en slikkepott i kakeform(ene) slik at den dekker godt. Avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter
- For fyllet, pisk alle ingrediensene sammen og fordel jevnt over bunnen(e) etter at den har satt seg i kjøleskapet. Sett den i fryseren i minimum en og en halv time. Jo lengre du lar det stå, jo fastere vil ostekaken bli. Prøv å motstå så lenge som mulig!
- Når fyllet har satt seg, ta ut kaken og fordel biscoff-spread på toppen. Sett kaken tilbake til kjøleskapet, og la biscoff-spreaden sette seg. Dette tar omtrent 20 minutter
- Før du pynter kaken er det på tide å få vekk kakeform(ene). Ta en kniv, og skjær forsiktig inntil kanten på kaken, før du sakte tar av formen. Knus deretter kjeks, og spre det ut over toppen. Til pynt, trykk ned noen hele kjeks i kaken, og ha eventuelt litt biscoff-saus ut her og der
- NYT!
0 kommentarer